Tænk ud af boksen når du søger studiebolig
Sådan kommer du tæt på storbyen til en lavere pris
Studiestarten er lige om hjørnet, og mange unge er i gang med at finde en studiebolig. I forbindelse med studiestart er august årets store flyttemåned, og ifølge Danmarks Statistik er det især unge mellem 20-29 år, der får ny adresse, og det er selvfølgelig, fordi der er kommet svar til de kommende studerende om, hvilken uddannelse de er optaget på.
Og så begynder boligjagten i de store uddannelsesbyer, hvor kvadratmeterprisen for en ejerbolig ofte kan være urealistisk høj for en studieøkonomi. Samtidig er det desværre også den tid på året, hvor politiet advarer mod boligsvindel på markedet for lejeboliger.
Få det bedste af to verdener
Hvis familielån eller forældrekøb af drømmelejligheden i city ikke er en mulighed, er det værd at overveje at tænke ud af boksen, når du søger bolig i forbindelse med studiestart eller nyt job. Hvis du tænker lidt ud over kommunegrænsen, eller udvider den boligsøgning til nogle af de kvarterer, der ligger lidt udenfor centrum, kan du måske ovenikøbet få det bedste af to verdener, fremhæver EDC’s kommunikationschef, Jan Nordmann.
- Mange unge har som udgangspunkt, at de helst vil bo midt i den hektiske storby, men et lidt roligere miljø kombineret med kort afstand ind til uddannelsesstedet og byens mange tilbud, kan også være en fordel i hverdagen, siger han og fortsætter:
- Hvis du kan leve med en god cykeltur eller en transporttid med bil eller offentlig transport på under 30 minutter, kan du som boligkøber spare rigtig mange kroner, eller få flere kvadratmeter for de samme penge. De seneste års markante boligprisstigninger har især berørt boliger i centrum af de største byer og fordelene ved at rykke en cykeltur eller en overskuelig bil-/togtur væk, er blevet endnu større end tidligere.
Find en bolig tæt på de største studiebyer
Find en god bolig i en af omegnskommunerne, hvor du får mere for pengene, men stadig er tæt på storbyen.