Nye tilskudsmuligheder for boligejere i 2025
Sådan udnytter du service- og håndværkerfradraget
Fra 1. januar 2025 er håndværkerfradraget genindført, nu lidt mere grønt end før. Det betyder, at danske boligejere igen kan trække en del af udgifterne til energirenovering og klimasikring fra i skat.
I 2025 er fradraget på op til 8.600 kroner. Ordningen gælder foreløbig til og med 2027 for både helårsboliger og fritidshuse.
Listen over hvilke former for fremtidssikring mod mere ekstremt vejr og energirenovering, der fremover giver fradragsret for lønudgifter til ’grøn istandsættelse’ af hjemmet eller en fritidsbolig, som Skatteministeriet formulerer det på sin hjemmeside, er under udarbejdelse.
Servicefradraget forhøjet med 5.200 kroner
Samtidig med det genindførte håndværkerfradrag er der i finansloven afsat ekstra penge til servicefradraget. Det betyder, at fradraget stiger fra 11.900 per person i 2024 til 17.500 per person i 2025.
Fradraget gives, som hidtil, for arbejdsløn til f.eks. børnepasning, indendørs rengøringshjælp, vinduespudsning inde/ude og havearbejde.
Som noget nyt bliver det nu også muligt at få fradrag for lønudgiften til opgaver som træfældning, bortskaffelse af væltede træer, rensning af tagrender og installation af tyverialarm i boligen. Desuden kan man, som en del af servicefradraget, fra 2025 også få fradrag for reparation af hårde hvidevarer.
Sådan dokumenterer du lønudgift
Den fradragsberettigede lønudgift skal dokumenteres med en faktura fra en registreret virksomhed eller med en skriftlig ‘tro-og-love’-erklæring fra den privatperson, der har udført arbejdet, som skal betales digitalt af boligejeren. Uanset beløb.
Servicefradraget gælder ikke for fritidsboliger, de har været udlejet. I en helårsbolig skal ejeren bo der, mens arbejdet udføres.