Bo­lig­låns­ren­ter­ne er faldet igen

    Renten på boliglån - dvs. det lån, der ligger ud over re­al­kre­dit­lå­net - er fortsat faldende og er nu faldet med 2,6 procentpoint, siden de lå højest. Det er 1,1 procentpoint mere, end Nationalbanken har sænket renten med i samme periode.

    Den gennemsnitlige rente på de boliglån og andelsboliglån, kunderne får tilbudt af bankerne, faldt yderligere i første kvartal i år og ligger nu på henholdsvis 4,0 pct. og 4,1 pct.

    Det viser den seneste rentestatistik fra bankplatformen Mybankers, som også har lavet regnestykket: Hvis du køber en ejerbolig til 4 millioner kr. og finansierer de sidste 15 pct. med et boliglån, svarer rentefaldet til en årlig besparelse før skat på godt 15.000 kr. 

    Til de gode nyheder kan tilføjes, at inflationen er under kontrol. Efter at have været oppe og runde 10 pct. i 2022, ligger den nu på moderate 2 pct. om året.

    In­f­la­tions­kri­se og ren­testig­nin­ger er med andre ord nu annulleret”, siger Mybankers cheføkonom Jens Hjarsbech, der i øvrigt forventer yderligere rentefald i løbet af 2025.

    Rentefaldene er jo blandt andet konsekvensen af lavere renter i Den Europæiske Centralbank, ECB, og Nationalbanken. De er nok ikke helt færdige med at sætte renterne ned”, vurderer han.

    Stor forskel på de tilbudte renter

    Noget tyder på, at mange boligkøbere har opdaget, at renterne er faldet. 

    Hos EDC konstaterer vi en fremgang i boligsalget i første kvartal på 19 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, som i øvrigt var et ganske pænt år for boligsalget. Fortsætter denne tendens resten af året, ender 2025 som et af de absolut bedre år på boligmarkedet.

    Bankerne ændrer løbende deres renter, og renterne er ikke de samme fra bank til bank. 

    Ifølge Mybanker opgørelse over de højeste og laveste tilbudte bo­lig­låns­ren­ter, er der forskelle på op til  2,5 procentpoint for lån til køb af huse, sommerhuse og ejer­lej­lig­he­der, og på op til 2 procentpoint for lån til andelsbolig.

    - Selvom renteniveauet er faldet til et niveau, der generelt er fordelagtigt, er det stadig en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige banker, når du skal finansiere en kommende bolig med et lån. Også fordi boligen spiller en væsentlig rolle i de fleste danskeres samlede økonomi, så en ændret boligsituation måske giver mulighed for at forhandle bedre vilkår på flere områder. Enten i din nuværende eller i en ny bank, siger EDC’s kom­mu­ni­ka­tions­chef Jan Nordmann.