Veldrevet kongelig privilegeret kro og hotel med markant forhistorie til salg

  • Kolding
  • Detail

I 22 år har de nuværende kroejere drevet Bramdrupdam Kro og Hotel, der kan bryste sig af at være en kongeligt privilegeret kro. Det har været en stor succes, men nu er tiden inde til et ge­ne­ra­tions­skif­te og derfor er den historiske og utrolig veldrevne kro sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af kroen, der kan nyde godt af den meget synlige beliggenhed på Vejlevej 332 i Bramdrupdam i den nordlige del af Kolding.

Bramdrupdam Kro har siden driftens begyndelse i 1854 serviceret og bespist tusindvis af mennesker, der har lagt vejen forbi den kongelige privilegerede kro. I 2002 overtog Leif Kaspersen og Elsebeth Knudsen kroen i den nordlige del af Kolding med visionen om at skabe hyggelige oplevelser i historiske rammer ved Troldhedestien. Det har ført til, at kroen løbende er blevet moderniseret og gæsterne er valfartet til. Efter mange år i re­stau­ra­tions­bran­chen, er det blevet tid til at nyde den tredje alder, fortæller Leif Kaspersen:

"Vi faldt for Bramdrupdam Kro for 22 år siden, da der var mulighed for at kombinere a la carte, selskaber og overnattende gæster. Efter mange år i re­stau­ra­tions­bran­chen i både ind- og udland, var det tid til selv at eje noget, og der er ikke en eneste dag, vi har fortrudt vores beslutning om at overtage Bramdrupdam Kro. Men vi må erkende, at det er en tidskrævende branche, så derfor har vi besluttet os for at sælge kroen, mens legen stadig er god, og så vi kan nyde den tredje alder med mere tid til familie og andre interesser."

Leif Kaspersen og Elsebeth Knudsen har bl.a. løbende renoveret alle værelser i den nye værelsesfløj og har i samme ombæring tilføjet hotel til navnet, så kroen nu hedder Bramdrupdam Kro og Hotel. Kroens samlede areal udgør 1.672 m² med bl.a. 17 værelser, plads til op mod tre selskaber ad gangen med ca. 200 gæster og 50 a la carte-gæster og en rummelig bolig på 136 m² på kroens første sal.

God opbakning fra lokale i Kolding og opland
Fra dag ét har Leif Kaspersen og Elsebeth Knudsen oplevet god opbakning fra de mange lokale. Det har også betydet, at kroen har kunnet holde åbent året rundt til både frokost og aften med få lukkedage i løbet af året. Opbakningen fra de lokale og fleksibilitet er nøgleord for kroens vækst, siger Leif Kaspersen:

"De lokale holder alle former for arrangementer hos os, alt fra bryllupper, konfirmationer, fødselsdage og andre begivenheder på kroen, som fx møder eller ge­ne­ral­for­sam­lin­ger i lokalområdet. Det har både været med til at sikre indtjening og selvfølgelig bidraget til at øge kroens renommé. Vi er meget glade og taknemmelige for den store opbakning, vi har fået fra lokalsamfundet i de mange år efterhånden."

Og så peger han på en anden væsentlig årsag: "Selvom det kan lyde som en floskel, så handler det i sidste ende om at gøre vores gæster glade. Uanset om det er frokostgæster, større selskaber eller overnattende gæster, skal de have en god oplevelse. Med rigelig mad på tallerkenen og god vin i glasset, kommer man langt, men alfa og omega for at få sådan et sted til at fungere, er den gode service. Et smil og venlighed er gratis, men desværre ikke altid en selvfølge i vores branche. Hos os er det vigtigt, at folk bliver mødt med et smil, og de føler sig hjemme, når de besøger os," siger Leif Kaspersen.

God beliggenhed tæt på det meste
H.M. Dronning Margrete 1. af Danmark påbød i 1396 at hver herredfoged byggede en kro for hver 4. mil, hvilket svarer til ca. 30 km, så rejsende og hestene kunne få et hvil og få slukket tørsten. Derfor er det primært i landsbyer og på landet, at kroer er etableret. Det er dog ikke tilfældet for Bramdrupdam Kro og Hotel, der kan bryste sig med usædvanlig god beliggenhed med stor synlighed.

John Wendel Vogt, ejendomsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding, der skal formidle salget af den historiske kro, siger: "Placeringen for en kro fås ikke meget bedre. Dagligt er der over 20.000 biler, der kører forbi kroen, og så er der kort afstand til både Kolding by og Kolding Storcenter, der sikrer en god menneskestrøm. Kroen ligger også få hundrede meter fra motorvejen, så folk på tværs af landet kan bruge kroen som samlingssted til fx møder og ge­ne­ral­for­sam­lin­ger."

Han fortsætter: "Generelt oplever vi en stigende interesse for hoteller, kroer og andre sager inden for restaurations- og ser­vi­ce­bran­chen, både i forhold til udbud og efterspørgsel. 2023 bød på rekordmange overnatninger i Danmark, så derfor har vi også oprettet en dedikeret hotelgruppe, så vi står bedre rustet og kan tilbyde vores kunder en struktureret rådgivnings- og salgsproces inden for området. I første omgang glæder vi os til at hjælpe Leif Kaspersen og Elsebeth Knudsen med salget af Bramdrupdam Kro og Hotel, hvor der er en unik mulighed for at overtage en veldrevet virksomhed med et solidt fundament og et velrenommeret navn, både som investor og/eller køber inden for hotel- og re­stau­ra­tions­bran­chen."

Er du interesseret i de lokale markedsforhold i Trekantområdet? 

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Jernbanegade 25, 6000 Kolding

603@edc.dk76 33 80 10

Første etape af Den Hvide By Augustenborg tæt på 50% udlejet

Den Hvide By Augustenborg kommer til at bestå samlet af 68 rækkehuse. 1. etape bliver på 23 boliger mellem 67-132 m² og er godt i gang med at blive bygget og vil stå ind­flyt­nings­klar i sommeren 2025. EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for rådgivning i pro­jek­te­rings­fa­sen og efterfølgende udlejningen af boligerne. Allerede nu er halvdelen af første etape snart udlejet - og det er endda før, første prøvebolig er klar i februar.

  • Projekt
  • Augustenborg
Læs artikel

JLL Office Property Clock: Højeste tomgang i knap 10 år trods accelererende kon­tor­le­je­vækst i Europa

JLL, en af verdens største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­der og EDC Poul Erik Bechs internationale sam­ar­bejds­part­ner, udgiver kvartalsvis deres Office Property Clock, der tager temperaturen på det europæiske kontormarked. Markedet oplever det højeste tomgangsniveau i knap 10 år på trods af, at lejevæksten for kontorer er steget med 6,9% i år, hvilket er den største stigning siden 2008. Det er primært de nybyggede og moderne bygninger, der oplever kraftige lejestigninger.

  • JLL
  • Property Clock
Læs artikel

Landbrugsskole skal omdannes til boliger: Budfrist den 1. februar 2025

Agroskolen i Hammerum er sat til salg i offentligt udbud med henblik på at opføre boliger omkring den oprindelige del af ejendommen enten som nye opførte bygninger eller en kombination af nybyg og renovering. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af land­brugs­sko­len, der teoretisk rummer 17.805 byggerets m². Der er budfrist den 1. februar 2025.

  • Offentligt udbud
Læs artikel