Offentligt udbud af Agroskolen i Hammerum i Herning Kommune: Fra landbrugsskole til moderne boligområde

  • Offentligt udbud

Agroskolen i Hammerum bliver i efteråret 2024 sat til salg i offentligt udbud. Den markante ejendom på Hammerum Hovedgade 7 i Herning Kommune har været en væsentlig del af lokalsamfundet siden opførelsen i 1928, men nu begynder snart en ny æra på matriklen. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af land­brugs­sko­len, som sælges i offentligt udbud og hvor lokalplanen fra 2023 muliggøre opførelse af rækkehuse omkring den oprindelige del af ejendommen.

Agroskolen i Hammerum fusionerede i 2018 med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og udvidede dermed skolens rækkevidde og kapacitet, der gjorde det muligt at tilbyde en bredere vifte af uddannelser og faciliteter til eleverne. Nu rykker Agroskolen endnu tættere på skolens øvrige uddannelser, hvor de rykker ind i splinternye lokaler i Herningsholms campusområde på Lillelundvej. Det er første gang i 37 år, at der bygges en ny landbrugsskole i Danmark.

Allan Andreasen Kortnum, direktør hos Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, siger: "Vi vil gerne være en skole, der er relevante for erhvervslivet i området og her spiller landbruget en central rolle. Derfor er tiden moden til at bygge fremtidens landbrugsskole, der giver optimale muligheder for landbruget i hele Midt- og Vestjylland. Skolen er designet til ikke kun at fremme land­brugs­fag­li­ge kompetencer, men også være en form for moderne forsamlingshus, der kan huse aktiviteter som fæl­les­spis­nin­ger, foredrag og for­e­nings­ar­ran­ge­men­ter. Samtidig bliver skolen en del af campusområdet, hvor skolens elever kan indgå i fællesskabet med elever fra de andre uddannelser."

"Det betyder samtidig et farvel til Agroskolen i Hammerum, som har været hjemsted siden land­brugs­sko­len blev grundlagt i 1928, og som har udviklet sig til et symbol på lo­kal­sam­fun­dets dedikation til landbrugsfaget. Nu venter en ny og spændende tid for både os og ejendommen. Vi glæder os til at følge med i udviklingen og hvad der sker med vores 'hjemmebane' gennem mange år."

Ideel placering til boliger
De seneste mange år har Herning oplevet vækst i ind­byg­ger­tal­let og i antallet af arbejdspladser. Denne udvikling forventes, ifølge kommunens egen prognose, at fortsætte frem mod 2033. Derfor er der også øget behov for boliger i Herning og ikke mindst de rette boliger tilpasset målgrupperne, fortæller Terkel Præst Berthelsen, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning:

"Herning har i en lang årrække fokuseret på at være en attraktiv kommune for erhvervslivet for at tiltrække yderligere arbejdskraft, og det smitter selvfølgelig også af på bo­lig­si­tu­a­tio­nen i byen. Vi har over de senere år været med til at formidle rækkehuse og lejligheder både som ejerboliger, men også som lejeboliger og in­ve­ste­rings­ejen­dom, og det er vores klare opfattelse, at den demografiske udvikling i Herning gør, at et område som Agroskolen vil være attraktiv at udvikle til både lejligheder, såvel som 1 plans rækkehuse."

Michael Fanø, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, supplerer: "Ejendommen er lokalplanlagt til boliger og er placeret i et attraktivt område i Hammerum, tæt på naturen, indkøb og skole, og på få minutter har du adgang til mo­tor­vejs­net­vær­ket, så derfor vil man kunne udvikle boliger, som vil tiltale alle tænkelige målgrupper. Lokalplanen rummer teoretiske 17.805 byggerets m², som kan udnyttes enten ved at opføre en ny bygningsmasse, eller en kombination af nybyg og renovering af eksisterende ejendomme."

Erfaring med offentligt udbud
Det er ikke første gang, at EDC Poul Erik Bech har en skole til salg i offentligt udbud. Det er et område, som den landsdækkende ejen­doms­mæg­ler­kæ­de har stor erfaring med. Det fortæller Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, der skal bistå med salget af land­brugs­sko­le­e­jen­dom­men:

"Tidligere har vi solgt Hammerum Skole i offentligt udbud. I dag er den tidligere folkeskole omdannet til et se­ni­o­r­bo­fæl­les­skab med 24 lejligheder og 20 rækkehuse, som EDC Poul Erik Bech efter opførelse solgte til en dansk investor. Skoler byder ofte på mange spændende m², hvor tidligere aula, idrætssale eller evt. kontorer/klasselokaler mv. kan bruges som gode fællesarealer til boliger eller kontorformål på sigt. Dette ser mange udviklere som en attraktive måde at stifte sekundære arealer til en fæl­les­skabs­for­mål, uden at betale fuld pris for nybyg."

"Vi kender alle processerne i forbindelse med udbud og salg af ejendomme til omdannelse, og har et godt indblik i, hvilke udviklere og investorer som kan have interesse i at købe en skole og omdanne til et moderne boligområde. Vi glæder os til at bistå Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier med salget af deres markante ejendom. Hvad det præcis ender med, vil vi ikke blande os i, men vi står til rådighed overfor potentielle købere, som ønsker at vide mere om ejendommen, området eller den demografiske udvikling i Herning og omegn ift. boligtyper, rumfordeling eller anden relevant information," siger Tonny Broberg.

Udlejningen af knap 200 lejeboliger i Carlsberg Byen starter op

Byggeriet af det populære bykvarter Carlsberg Byen er snart ved vejs ende og de sidste lejligheder er ved at tage form. Indtil videre har det kun været ejer­lej­lig­he­der til salg, men det første store ud­lej­nings­pro­jekt skyder nu frem i form af Vilhelms Hus og Beckmanns Tårn, som består af 196 lejeboliger. Projektet er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup og forventes færdigopført og ind­flyt­nings­klart 1. april 2025. Det tyske ejen­doms­in­ve­ste­ring- og ud­vik­lings­sel­skab Quantum købte begge ejendomme sidste år og har valgt EDC Projekt Poul Erik Bech til at stå for at formidle udlejningerne af boligerne.

  • Boligprojekt
  • Lejeboliger
  • Carlsberg Byen
Læs artikel

Fuldender udlejning af 5.000 m² stor boks­bu­ti­ke­jen­dom: Trekløver åbner JKE-butik i Esbjergs største retailområde

Køkkenkæden JKE Design oplever fortsat fremgang på det danske marked og forventer at åbne en ny butik i mindst ti byer inden for nærmeste fremtid. En af disse byer er Esbjerg, hvor et lokalkendt trekløver af erfarne køkkenfolk til november 2024 slår dørene op for et 750 m² nordisk køkkenunivers i Esbjergs største retailområde. Lejeaftalen er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, som dermed fuldender udlejningen af alle lejemål i den 5.000 m2 store boks­bu­tik­se­jen­dom, hvor JKE Design slutter sig til IKEA, Carl Ras og Lager 157.

  • Esbjerg
  • Detail
Læs artikel

Amerikansk sneakers-trend gør sit indtog med succes i Aarhus

Sneakers-trenden, hvor forbrugere er villige til at købe eksklusive sneakers til flere tusinde kr., har ramt Jylland. Efter flere års succes på det københavnske marked har den amerikansk-inspirerede sneakerstore, Takeoff Copenhagen, åbnet dørene op for sin første jyske butik i Lat­i­n­er­kvar­te­ret i Aarhus. Åbningen sker som følge af jyske kunders ønske om en fysisk butik, og den succesrige sneakers-forretning kan se tilbage på et godt første halvår. Lejeaftalen af det velbeliggende butikslokale er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.

  • Aarhus
  • Detail
Læs artikel