Landbrugsskole skal omdannes til boliger: Budfrist den 1. februar 2025

  • Offentligt udbud

Agroskolen i Hammerum er sat til salg i offentligt udbud med henblik på at opføre boliger omkring den oprindelige del af ejendommen enten som nye opførte bygninger eller en kombination af nybyg og renovering. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af land­brugs­sko­len, der teoretisk rummer 17.805 byggerets m². Der er budfrist den 1. februar 2025.

Agroskolen i Hammerum skal, ifølge lokalplanen fra 2023, omdannes til boliger. Derfor er land­brugs­sko­len, der blev opført i 1928, sat til salg i offentligt udbud med budfrist den 1. februar 2025. Herning og omegn har de seneste år haft vækst i indbyggertal og arbejdspladser. Ifølge kommunens prognose vil det fortsætte til 2033.

Terkel Præst Berthelsen, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, siger: "Herning har fokuseret på at være en attraktiv er­hvervskom­mu­ne, der tiltrækker arbejdskraft i mange år, og det smitter af på bo­lig­si­tu­a­tio­nen. Vi har over de senere år været med til at formidle rækkehuse og lejligheder både som ejerboliger, lejeboliger og in­ve­ste­rings­ejen­dom­me. Demografien i Herning gør, at Agroskolen vil være attraktivt at udvikle til både lejligheder og/eller rækkehuse."

Michael Fænø, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, fortæller: "Ejendommen er lokalplanlagt til boliger og er placeret attraktivt i Hammerum, tæt på natur, indkøb, skole, plejehjem og motorvej. Derfor egner de fremtidige boliger alle tænkelige målgrupper. Lokalplanen rummer teoretiske 17.805 byggerets m², som kan udnyttes enten ved at opføre nye bygninger, eller en kombination af nybyg og renovering."

Erfaring med offentlige udbud
Tonny Broberg, projektchef, EDC Projekt Poul Erik Bech, siger: "Vi har tidligere solgt Hammerum Skole i offentligt udbud. Folkeskolen er nu et se­ni­o­r­bo­fæl­les­skab med 24 lejligheder og 20 rækkehuse, som vi efter opførelse solgte til en dansk investor. Skoler byder på mange gode m², hvor aula, idrætssale, klasselokaler, kontorer kan blive gode fællesarealer til boliger/kontorer. Det er attraktivt for mange udviklere at ombygge sekundære arealer til fæl­les­skabs­for­mål, uden at betale fuld pris for nybyg."

"Vi kender alle processerne ved udbud og salg af ejendomme og har et godt indblik i, hvilke udviklere og investorer, som kan have interesse i at købe en skole og omdanne til moderne boliger. Vi glæder os til at bistå med at sælge den markante landbrugsskole. Hvad det ender med, vil vi ikke blande os i, men vi står til rådighed overfor potentielle købere, som ønsker viden om ejendommen, området og den demografiske udvikling i Herning og omegn ift. boligtyper, rumfordeling m.m.," siger Tonny Broberg.

Fremtidens landbrugsskole
I 2018 fusionerede Agroskolen med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og nu er land­brugs­sko­len rykket endnu tættere på skolens øvrige uddannelser i splinternye lokaler i Herningsholms campusområde på Lillelundvej, hvor de har opført en ny landbrugsskole, hvilket i øvrigt er første gang i 37 år, at der bygges en ny landbrugsskole i kongeriget.

Allan Andreasen Kortnum, direktør, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, siger: "Vi vil være en skole med relevans for erhvervslivet i området, hvor landbruget er centralt. Tiden er moden til at bygge fremtidens landbrugsskole, der giver optimale muligheder for landbruget i hele Midt- og Vestjylland. Skolen er designet til at fremme land­brugs­fag­li­ge kompetencer, men også være et moderne forsamlingshus med aktiviteter som fæl­les­spis­nin­ger, for­e­nings­ar­ran­ge­men­ter og foredrag. Skolen bliver en del af campus, hvor eleverne kan indgå i fællesskaber med de andre uddannelser."

"Det betyder samtidig et farvel til Agroskolen i Hammerum på Hammerum Hovedgade 7, som har huset land­brugs­sko­len siden 1928, og som er et symbol på lo­kal­sam­fun­dets dedikation til landbrugsfaget. Nu venter en ny og spændende tid for både os og ejendommen. Vi glæder os til at følge med i udviklingen, og hvad der sker med vores 'hjemmebane' gennem mange år."

Udlejningen af 107 lejeboliger på Munkeengen i Hillerød godt i gang

Byggeriet af et 12.560 m2-stort boligbyggeri Munkeengen i Hillerød er godt undervejs. Bygherre Vision Ejendomme har valgt EDC Projekt Poul Erik Bech til at stå for udlejningen af de 107 lejeboliger på 1-5 værelser på mellem 34-144 m2. Lejeboligerne får flot udsigt over Hillerød med Frederiksborg Slot i horisonten fra de to fælles tagterrasser. De certificeres i DGNB Guld og har indflytning i februar 2025.

  • Projekt
  • Hillerød
  • Munkeengen
Læs artikel

Store forventninger og optimisme blandt investorer i ejen­doms­bran­chen i 2025

For­vent­nin­ger­ne til er­hverv­se­jen­doms­mar­ke­det i 2025 ser noget lysere ud, end tilfældet var ved samme undersøgelse sidste år. Generelt er der en fornyet in­ve­ste­rings­lyst blandt de knap 1.800 respondenter, hvilket i høj grad må tilskrives renten, der forventes at falde yderligere i 2025. Samtidig er der igen et øget fokus på bæredygtighed. Det er blot nogle af konklusionerne fra EDC Erhverv Poul Erik Bechs for­vent­nings­un­der­sø­gel­se, der er gennemført for 10. år i træk og som er er­hverv­se­jen­doms­bran­chens største og mest omfattende undersøgelse.

  • Forventninger 2025
Læs artikel

M7 køber stor lo­gi­sti­ke­jen­dom og na­bo­er­hvervs­grund i Trekantområdet

M7 Real Estate, en paneuropæisk investor og ka­pi­tal­for­val­ter med speciale i logistik, har i et nyt joint venture med Centerbridge Partners købt en stor PostNord lo­gi­sti­ke­jen­dom og en na­bo­er­hvervs­grund i Fredericia. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af begge er­hverv­se­jen­dom­me på samlet 57.371 m2 til en samlet pris på 67,5 mio. kr. og med en god beliggenhed i hjertet af Trekantområdet.

  • Trekantområdet
  • Logistik
  • Investor
Læs artikel