Landbrugsskole skal omdannes til boliger: Budfrist den 1. februar 2025
- Offentligt udbud
Agroskolen i Hammerum er sat til salg i offentligt udbud med henblik på at opføre boliger omkring den oprindelige del af ejendommen enten som nye opførte bygninger eller en kombination af nybyg og renovering. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af landbrugsskolen, der teoretisk rummer 17.805 byggerets m². Der er budfrist den 1. februar 2025.
Agroskolen i Hammerum skal, ifølge lokalplanen fra 2023, omdannes til boliger. Derfor er landbrugsskolen, der blev opført i 1928, sat til salg i offentligt udbud med budfrist den 1. februar 2025. Herning og omegn har de seneste år haft vækst i indbyggertal og arbejdspladser. Ifølge kommunens prognose vil det fortsætte til 2033.
Terkel Præst Berthelsen, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, siger: "Herning har fokuseret på at være en attraktiv erhvervskommune, der tiltrækker arbejdskraft i mange år, og det smitter af på boligsituationen. Vi har over de senere år været med til at formidle rækkehuse og lejligheder både som ejerboliger, lejeboliger og investeringsejendomme. Demografien i Herning gør, at Agroskolen vil være attraktivt at udvikle til både lejligheder og/eller rækkehuse."
Michael Fænø, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, fortæller: "Ejendommen er lokalplanlagt til boliger og er placeret attraktivt i Hammerum, tæt på natur, indkøb, skole, plejehjem og motorvej. Derfor egner de fremtidige boliger alle tænkelige målgrupper. Lokalplanen rummer teoretiske 17.805 byggerets m², som kan udnyttes enten ved at opføre nye bygninger, eller en kombination af nybyg og renovering."
Erfaring med offentlige udbud
Tonny Broberg, projektchef, EDC Projekt Poul Erik Bech, siger: "Vi har tidligere solgt Hammerum Skole i offentligt udbud. Folkeskolen er nu et seniorbofællesskab med 24 lejligheder og 20 rækkehuse, som vi efter opførelse solgte til en dansk investor. Skoler byder på mange gode m², hvor aula, idrætssale, klasselokaler, kontorer kan blive gode fællesarealer til boliger/kontorer. Det er attraktivt for mange udviklere at ombygge sekundære arealer til fællesskabsformål, uden at betale fuld pris for nybyg."
"Vi kender alle processerne ved udbud og salg af ejendomme og har et godt indblik i, hvilke udviklere og investorer, som kan have interesse i at købe en skole og omdanne til moderne boliger. Vi glæder os til at bistå med at sælge den markante landbrugsskole. Hvad det ender med, vil vi ikke blande os i, men vi står til rådighed overfor potentielle købere, som ønsker viden om ejendommen, området og den demografiske udvikling i Herning og omegn ift. boligtyper, rumfordeling m.m.," siger Tonny Broberg.
Fremtidens landbrugsskole
I 2018 fusionerede Agroskolen med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og nu er landbrugsskolen rykket endnu tættere på skolens øvrige uddannelser i splinternye lokaler i Herningsholms campusområde på Lillelundvej, hvor de har opført en ny landbrugsskole, hvilket i øvrigt er første gang i 37 år, at der bygges en ny landbrugsskole i kongeriget.
Allan Andreasen Kortnum, direktør, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, siger: "Vi vil være en skole med relevans for erhvervslivet i området, hvor landbruget er centralt. Tiden er moden til at bygge fremtidens landbrugsskole, der giver optimale muligheder for landbruget i hele Midt- og Vestjylland. Skolen er designet til at fremme landbrugsfaglige kompetencer, men også være et moderne forsamlingshus med aktiviteter som fællesspisninger, foreningsarrangementer og foredrag. Skolen bliver en del af campus, hvor eleverne kan indgå i fællesskaber med de andre uddannelser."
"Det betyder samtidig et farvel til Agroskolen i Hammerum på Hammerum Hovedgade 7, som har huset landbrugsskolen siden 1928, og som er et symbol på lokalsamfundets dedikation til landbrugsfaget. Nu venter en ny og spændende tid for både os og ejendommen. Vi glæder os til at følge med i udviklingen, og hvad der sker med vores 'hjemmebane' gennem mange år."