Ismageriet åbner på Damhustorvet i Rødovre med landsdækkende vækstambitioner
- Rødovre
- Ismageriet
- Detail
Efter utallige rejser til Syditalien, hvor Kim Simonsen fik smag for god kvalitets-is produceret på dagen, åbnede den tidligere kok, Ismageriet på Amager i 2005. Det er indtil videre blevet til iscafeer i Søborg, Kødbyen, Refshaleøen og nu altså snart Damhustorvet i Rødovre med Damhuskroen og Damhussøen som naboer. Vækstambitionerne fortsætter, da Dansk Generationsskifte har købt 70% af firmaet, så resten af landet skal på sigt indtages med frisk is.
Ismageriet åbner først på sommeren på Damhustorvet 9 i Rødovre, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen på en 402 m² butik med 281 m² kælder. Snart kan is-elskere før eller efter en tur omkring Damhussøen købe en af Københavns bedste is. Ejer og kreativ direktør, Kim Simonsen, siger:
"For 20 år siden åbnede jeg Ismageriet med butik i en gammel bagerbutik på Amager. Det var gamle nostalgiske lokaler med lysegrønne klinker på væggene, hvilket sidenhen er blevet vores varemærke med is-butikker i velkendt retro amerikansk diner-stil og ikke mindst med Københavns bedste kvalitets-is. Vi vil være det foretrukne is-valg for vores kunder med is-kvalitet i verdensklasse. Derfor laver vi alt is samme dag, som det sælges, for at give isen meget bedre smag og kvalitet, så det ikke får en kedelig industrismag, som ofte findes på masseproduceret is, som skal holde i lang tid."
Klar på is i hele landet
Ismageriet blev hurtig en stor succes og er vækstet organisk med is-caféer i København og nu snart Damhustorvet. De er klar til at kaste sig ud i flere store projekter og vækste forretningen betydeligt med en strategiplan om at vækste mindst 4-dobbelt de næste 4-5 år. Kim Simonsen siger:
"I sommer solgte jeg 70% af firmaet til Dansk Generationsskifte, og vi er nu snart klar til åbningen af en stor is-café på hele 400 m² på Damhustorvet. Det bliver første af forhåbentlig mange nye is-caféer i det nye set-up. Ambitionen har altid været at lave Københavns bedste is, og vi er blevet en stor forretning med flere end 300 medarbejdere i højsæsonen. Vi har et stort potentiale, jeg er stadig propfyldt med is-idéer og glæder mig til at udbrede is til mange flere, større byer i Danmark."
Kim Simonsen fortæller, at den nye Dubai chokoladeis og softice er så populær, at chokoladen slet ikke kan nå at størkne, så de først kan sælge isen fra kl. 18 hver dag. Ellers er Amager-is og flødebolle-is populære. De har også succes med is til diverse højtider og fester, og mange kunder bestiller også bokse med is til afhentning eller udbringning med Wolt eller Just-Eat.
Mange forbipasserende
Thomas Riis, EDC Erhverv Poul Erik Bech København, der har formidlet udlejningen til Ismageriet, siger: "Det er en rigtig fin erhvervsejendom, Ismageriet har lejet på Damhustorvet. Det har tidligere været Døgn Netto og senest Floorballcenteret, som er flyttet rundt om hjørnet. Beliggenheden er rigtig god med mulighed for stor og synlig skiltning til de mange forbipasserende på Roskildevej. Damhustorvet er et velfungerende og hyggeligt butikstorv med et fint lille springvand og med gode parkeringspladser ved de mange butikker."
"Der er gode muligheder for at sælge is og kaffe til de mange forbipasserende, som skal en smut rundt om Damhussøen. Samtidigt har du Damhuskroen som nabo, som vi i øvrigt tidligere har formidlet salget af. Der er også et godt ophav af kunder til kiosken, caféen, slagteren m.v. Det er et stort og veldisponeret butikslokale med god plads til både kunder inde og ude. Alt i alt en perfekt is-lokation, og jeg glæder mig til at kigge forbi til en god kop kaffe og Københavns bedste is."
Peter Rehhoff, Ismageriets eksterne ekspansionsudvikler, stemmer i: "Der er et stærkt opland ved Damhustorvet, og vi har i et stykke tid ledt efter en perfekt lokation i Rødovre/Hvidovre, så vi er meget tilfredse med den nye, meget synlige lokation og gode lokaler. Mange mindre handelsmiljøer har det svært med konkurrence fra nethandel og kundekrav om bredt vareudbud, og hvor vi med Ismageriets kundeflow vil være en 'game changer' for Damhustorvet."
"Vi forventer, der kommer en revitalisering med gode forretningsmuligheder for de omkringliggende mindre erhvervs- og restaurantlejemål. Det bliver en fornøjelse at åbne i forsommeren og kunderne kan sidde på torvet i solen og nyde friskproduceret is. Der bliver plads til mere end 75 siddende kunder inde og det samme antal ude. Det er i det hele taget en meget spændende vækstrejse, som Ismageriet er på, og vi arbejder intensivt på at finde nye lokationer først og fremmest i København og på Sjælland, men ønskeplanen er på sigt at åbne Ismageriet i flere større byer herhjemme, så hele Danmark kan få smag for den virkelige gode is."
Efter utallige rejser til Syditalien, hvor Kim Simonsen fik smag for god kvalitets-is produceret på dagen, åbnede den tidligere kok, Ismageriet på Amager i 2005.