EDC på MAPIC i Cannes: ”Fin stemning på Europas største detail-ejendomsmesse”

  • Detail
  • MAPIC

MAPIC, som er en af verdens største retail-konferencer, løb af stablen i Cannes i slutningen af sidste år. Mere end 1.500 detailbrands og 4.500 deltagere deltog i tre dage med netværk på højt niveau, professionelle møder og konferencer. Frank Heskjær, Head of Retail i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, var afsted for fjerde gang for at tale med detailkunder og spotte de nyeste trends for detailbutikker. Nyeste trends er outlet-butikker, fokus på oplevelser, bæredygtighed, samspil mellem butikker og onlineshopping, og så er der øget udenlandsk interesse for Danmark.

MAPIC er blevet afholdt i Cannes i Frankrig, samme sted og samme arrangører som den store ejendomsmesse MIPIM afholdes, men fokus på MAPIC er udelukkende på detailmarkedet. Frank Heskjær, Head of Retail i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, siger:

”Der var fin stemning på MAPIC, og en del bedre end året før, hvor stemningen var lidt trykket. Ligesom på MIPIM er der gode muligheder for at holde mange møder på kort tid med en masse spændende aktører. Det er givende at mødes med den danske og internationale detailbranche og høre om ønsker til Danmark, deres planer og hvilke byer og ejendomme, de er interesseret i. Det er det helt rigtige sted at være, hvis du ønsker at tilegne dig ny viden, spotte tendenser, skabe nye kontakter og pleje eksisterende kontakter.”

”Der var positivt, at der var relativt mange nye aktører, der deltog. Jeg sidder tilbage med et indtryk af, at der er mange, der bevæger sig fremad og detail på ingen måde er gået i stå. Der er altså mange positive tegn på udvikling og at detail i den grad har sin berettelse, så jeg havde mange inspirerende drøftelser om frem­tids­per­spek­ti­ver­ne. De aktører, jeg mødte, havde en reel interesse i at være på messen, og der var på ingen måde krisestemning. Det er det samme vi ser på det danske marked. Der er altid nogle aktører, der har det svært, men der er også mange, der gør det rigtig godt og ekspanderer i stor stil.”  

Outlets på agendaen
Hvilke tendenser var på agendaen i Cannes? Frank Heskjær siger:

”Et af de store temaer på MAPIC var outlets – både store outlets, men også enkeltstående outletbutikker. Der var mange i detailbranchen, som spår, at outlets får en større betydning i fremtiden, hvor de kommer til at fylde endnu mere i detailbilledet, så det vil vi nok også se i Danmark. Generelt har vi få outletbutikker herhjemme sammenlignet med andre lande og ikke mindst vores nabolande Sverige og Tyskland, hvor outlets er meget populære. Vi forventer, det vil blive en større trend fremover.”

”Spørgsmålet er, hvor længe der går, før det for alvor slår igennem. Herhjemme er der stadig mange, som associerer outlets med kedelige paller og papkasser, men udviklingen er helt anderledes i dag med mere eksklusive outlets. Det taler også ind i bæ­re­dyg­tig­heds­a­gen­da­en og en trend om, at vi skal passe på de ting, vi har, så detailvarerne ikke går til spilde, hvis de ikke bliver solgt. Mange ting kan godt sælges i dag, selvom det måske ikke er nyeste kollektion, så mange outlets bruges også til at sælge fx overskydende tøj eller sæsonvarer.”

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

802@edc.dk87 30 99 30

Micross øger europæisk til­ste­de­væ­rel­se: Flytter til Sunpark Erhvervshus Ballerup

Micross, der er en førende leverandør af Hi-Rel mikro-elektronik til rumfart-, medicinal-, forsvar- og flyindustrien, udvider nu deres operationer i Europa. De flytter ind i Sunpark Erhvervshus Ballerup, hvor de har lejet 1.628 m2. Lejemålene har gennemgået en omfattende renovering, da de både skal bruges til produktion og kontor. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet lejeaftalen, bistået med illustrationer og in­dret­nings­for­slag til lejemålene, hvilket gjorde det nemmere for lejer at se muligheder i ejendommen.

  • Kontor
  • Industri
  • Ballerup
Læs artikel

Historisk hotel og kon­fe­ren­cecen­ter med 64 værelser sat til salg for 29 mio. kr.

Skjalm Hvide Hotel i landsbyen Jørlunde ved Slangerup er netop sat til salg. Prisen for hotellet med 64 værelser, heraf to luksuriøse suiter og to fe­ri­e­lej­lig­he­der, er 29 mio. kr. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af den historiske hotel-ejendom, der rummer gode selskabs- og kon­fe­ren­ce­fa­ci­li­te­ter, der gør stedet velegnet til festlige arrangementer.

  • Hotel
  • Sjælland
Læs artikel

Første 10.000 m² industri/logistik ud af 80.000 m² udlejet i VGP Park Vejle

EDC Erhverv Poul Erik Bech formidlede i 2023 salget af 17,5 hektar jord nær Vejle til den store europæiske familie- og lo­gi­sti­ke­jen­doms­ud­vik­ler VGP Danmark. Det er blevet til VGP Park Vejle, som tilbyder over 80.000 m² ud­lej­nings­a­re­al til industri og logistik. VGP Danmark har netop landet første lejer af 10.000 m2 til JEVI, der er en førende leverandør af elektriske op­varm­nings­løs­nin­ger, og EDC Erhverv i Vejle har formidlet lejeaftalen.

  • Industri
  • Vejle
Læs artikel