Data og analyse kan gøre dig klogere på de­tail­e­jen­doms­mar­ke­det

    Detailhandlen har i mange år været udfordret af digitalisering og e-handel, der fylder mere og mere. På nuværende tidspunkt ses der en tendens til, at flere nye koncepter søger centrale placeringer, hvor der etableres showroom eller traditionel detail. Fx er byggemarkeder begyndt at åbne butikker med begrænset udvalg på centrale placeringer, mens flere bilmærker har etableret showrooms i centrum af de større byer. Research & Analyse afdelingen i EDC Erhverv Poul Erik Bech kan bidrage med analyser, som gør dig klogere på udviklingen på detailmarkedet.

    Research & Analyse afdelingen i EDC Erhverv Poul Erik Bech har en bred op­ga­vepor­te­føl­je. En af afdelingens fornemmeste opgaver er at hjælpe investorerne med at få et dybdegående indblik i bevægelser på ejen­doms­mar­ke­det, så kunderne kan tage velovervejede beslutninger, når de skal investere.

    Joseph Alberti, Head of Research hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”I bund og grund er vi en klassisk stabsfunktion med en bred vifte af opgaver, som vi løser for både interne og eksterne. En af vores fornemmeste opgaver er at hjælpe vores er­hvervs­mæg­le­re i vores 19 erhvervscentre i hele landet, så de kan servicere kunder og investorerne med dybdegående analyser om det specifikke, lokale marked. Vi leverer rapporter og analyser i alle afskygninger, bl.a. vores kvar­tals­rap­port Market Update og markedstal til vores forskellige fokusmagasiner: DetailFokus, InvestorFokus, KontorFokus, IndustriFokus, LandbrugFokus og Market Insight.”

    Niclas Holm, Senior Research Analyst, supplerer: “Vi har adgang til markedets mest omfattende ejen­doms­spe­ci­fik­ke datagrundlag – både offentlig tilgængelige data og interne data, som vi bearbejder. Det er vigtigt at give investorerne et retvisende billede af markedet, så de kan træffe de rigtige beslutninger i et til tider omskifteligt in­ve­ste­rings­mar­ked, både på makro- og mikroniveau.”

    Research & Analyse afdelingen udarbejder Market Update, som er en rapport, der udkommer fire gange årligt, hvor du kan følge den økonomiske udvikling på er­hverv­se­jen­doms­mar­ke­det i Danmark. Her findes detaljerede markedsdata på afkastkrav, lejeniveauer og ledighedsrater inden for bo­li­g­ud­lej­nings-, kontor-, detail- og in­du­stri­e­jen­dom­me. I markedstallene til fo­kus­ma­ga­si­ner­ne kan man læse om udviklingen på et er­hverv­se­jen­doms­mar­ked, bl.a. detail og dykke ned i aktuelle tomgangstal, afkastkrav, lejeniveauer m.m.

    Stigende tomgang på detail
    Der har været en stigende tomgang på detailmarkedet over det sidste år, og det skyldes ifølge Joseph Alberti en større usikkerhed i dansk økonomi: ”Med faldende for­bru­ger­til­lid og en historisk kraftig udhuling af re­a­lind­kom­ster­ne køber forbrugerne færre varer, hvilket særligt rammer mindre er­hvervs­dri­ven­de, der i nogle tilfælde er nødt til at lukke deres butikker. Denne tendens er begyndt at vise sig i tomgangen, der har været stigende over det seneste år.

    Joseph Alberti, Head of Research, fortsætter: ”Herudover er flere lejere kommet under pres i lyset af den høje inflation, der har medført høje lejestigninger for de kontrakter der reguleres med udviklingen i net­top­ri­sin­dek­set. Derfor er det i disse tider afgørende, at udlejerne er fleksible og indgår i en dialog med lejerne. Det kan nemlig vise sig at være langt mere fordelagtigt med en mindre in­deks­re­gu­le­ring fremfor risikoen for, at lejeren opsiger lejemålet i en tid, hvor det sværere at finde en ny lejer. ”

    Bred vifte af opgaver
    ”Ingen opgaver er for små eller store til os. Gennem vores omfattende datamateriale, kan vi hjælpe investorer med at blive klogere på et specifikt område. Vi kan bidrage med rapporter og dybdegående analyser om udbud og efterspørgsel, lejeanalyser, analyser af salgspriser, demografiske analyser, analyser af transak­tions­mar­ke­det, kø­ber­rå­d­giv­ning/sæl­ger­rå­d­giv­ning (kommerciel due diligence), og meget mere” fortæller Joseph Alberti og fortsætter:

    ”Inden for de­tail­seg­men­tet har vi bl.a. bidraget til en stor rådgiveropgave, hvor vi i samarbejde med vores internationale afdeling agerede køberrådgiver for en af de førende in­ve­ste­rings­fon­de: W.P. Carey. Over de sidste par år har COOP solgt flere af deres ejendomme til W. P. Carey i sale and leaseback-aftaler. Derudover er vi også meget ofte i dialog med vores internationale sam­ar­bejds­part­ner JLL (Jones Lang LaSalles), som er en af verdens allerstørste mæg­ler­virk­som­he­der. Her bidrager vi med køber- og sæl­ger­rå­d­giv­ning, indsigter og analyser om det internationale ejendomsmarked og hjælper dem med en række analyser om det danske ejendomsmarked.”

    National erhvervsmægler med lokalt kendskab

    Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både lokale og nationale markedsforhold. Du kan altid kontakte mig, hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan Research & Analyse kan hjælpe dig.

    Joseph Alberti

    Head of Research

    joal@edc.dk58 58 74 67EDC Poul Erik Bech

    EDC Poul Erik Bech

    Bremerholm 29, 1069 København K

    120@edc.dk33 30 10 00

    Fuldender udlejning af 5.000 m² stor boks­bu­ti­ke­jen­dom: Trekløver åbner JKE-butik i Esbjergs største retailområde

    Køkkenkæden JKE Design oplever fortsat fremgang på det danske marked og forventer at åbne en ny butik i mindst ti byer inden for nærmeste fremtid. En af disse byer er Esbjerg, hvor et lokalkendt trekløver af erfarne køkkenfolk til november 2024 slår dørene op for et 750 m² nordisk køkkenunivers i Esbjergs største retailområde. Lejeaftalen er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, som dermed fuldender udlejningen af alle lejemål i den 5.000 m2 store boks­bu­tik­se­jen­dom, hvor JKE Design slutter sig til IKEA, Carl Ras og Lager 157.

    • Esbjerg
    • Detail
    Læs artikel

    Amerikansk sneakers-trend gør sit indtog med succes i Aarhus

    Sneakers-trenden, hvor forbrugere er villige til at købe eksklusive sneakers til flere tusinde kr., har ramt Jylland. Efter flere års succes på det københavnske marked har den amerikansk-inspirerede sneakerstore, Takeoff Copenhagen, åbnet dørene op for sin første jyske butik i Lat­i­n­er­kvar­te­ret i Aarhus. Åbningen sker som følge af jyske kunders ønske om en fysisk butik, og den succesrige sneakers-forretning kan se tilbage på et godt første halvår. Lejeaftalen af det velbeliggende butikslokale er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.

    • Aarhus
    • Detail
    Læs artikel

    Knap 200 år gammel kro i naturskønne omgivelser sat til salg for 16 mio. kr.

    Munkebo Kro mellem Odense og Kerteminde er sat til salg. Kroen har eksisteret i knap 200 år og er et mødested til hverdag, i weekenden og til festlige arrangementer. Kroen råder over 23 værelser og har en meget høj be­læg­nings­pro­cent – måske en af de højeste i landet. EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn skal formidle salget af den historiske kro, der kan bryste sig over at være certificeret med Green Key-certifikatet for deres grønne og bæredygtige indsats.

    • Hotel
    • Kro
    • Odense
    Læs artikel