Aros Forsikring rykker ind i nybygget domicil i Aarhus’ nye erhvervsbydel i 2026

  • Kontor
  • Projekt
  • Aarhus

Aarhus’ lokale for­sik­rings­sel­skab Aros Forsikring skal så småt pakke flyttekasserne. I 2026 rykker for­sik­rings­sel­ska­bet nemlig ind i et splinternyt kontordomicil, som A. Enggaard er i gang med at opføre i Aarhus’ nye moderne og urbane erhvervsområde Syd­havnskvar­te­ret. EDC Erhverv Poul Erik Bech har ageret rådgiver for Aros Forsikring og hjulpet med at finde ’det perfekte kontor’.

I 1921 blev Aros Forsikring etableret og det oldnordiske navn er en reference til Aarhus. Selskabets første domicil var på Søndergade 10-12 i hjertet af Aarhus, og efterfølgende har det lokale for­sik­rings­sel­skab i Aarhus haft domicil forskellige steder i byen, senest på Viby Ringvej, hvor de har holdt til siden 2008. I 2026 skrives en ny historie om byens for­sik­rings­sel­skab, der rykker ind i hjertet af Aarhus igen. Her flytter de ind i et splinternyt domicil i det nye Syd­havnskvar­ter. 

Morten Dissing, CEO hos Aros Forsikring, fortæller: ”Vi er rigtig glade for at have fremtiden på plads, og glæder os over vores aftale med A. Enggaard. Vores nuværende domicil blev solgt for to år siden, og samtidig er det begyndt at knibe med pladsen efter antallet af medarbejdere er steget. Tak til Frank Heskjær fra EDC Erhverv, som har bistået med god rådgivning og ledt os frem til det denne fantastiske mulighed i den nye attraktive bydel i Syd­havnskvar­te­ret.”

Plads til alle medarbejdere
Aros Forsikring beskæftiger omkring 90 medarbejdere på nuværende tidspunkt, men det antal forventes at stige i de kommende år, så derfor har for­sik­rings­sel­ska­bet været på udkig efter et kontordomicil, hvor der er plads til at vokse, fortæller Morten Dissing:

”Aros Forsikring har oplevet stor kundetilgang de sidste mange år og som følge heraf er vi vokset på antallet af medarbejdere og det forventer vi også at gøre fremover. Derfor var det også en prioritet for os at have plads til at vækste. For os er det også vigtigt, at hver og en har deres egen arbejdsplads. Vi er en meget moderne og fleksibel arbejdsplads, hvor der bred mulighed for at arbejde hjemmefra, men for os handler det mest af alt om, at medarbejdere føler sig hjemme og at vi kan skabe en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til at møde ind.”

Aarhus’ nye pulserende bydel
Syd­havnskvar­te­ret vil i fremtiden stå som et moderne og urbant erhvervsområde med en attraktiv beliggenhed midt i Aarhus. Det gjorde også udslaget for Aros Forsikring, fortæller Morten Dissing:

”Vi ser os selv som byens for­sik­rings­sel­skab, så selvfølgelig vil vi gerne være med, hvor det sker. I forlængelse af, at skabe en attraktiv arbejdsplads for vores medarbejdere, er det også vigtigt, at beliggenheden er attraktiv og let tilgængelig ift. offentlig transport, så vores medarbejdere har de bedst mulige rammer for at have en god hverdag hos os.”

Peter Thorsgaard, salgs- og udviklingschef hos A. Enggaard, der står bag store dele af det nye by­ud­vik­lings­pro­jekt i Syd­havnskvar­te­ret, glæder sig over at lokale virksomheder, som Aros Forsikring, flytter ind i den nye bydel:

”Aros Forsikring er en lokal aarhusiansk virksomhed, som vi er rigtigt glade for bliver en del af den nye bydel med et pulserende erhvervsliv. Vi ønsker at Syd­havnskvar­te­ret bliver et særligt område af Aarhus, der skiller sig ud fra resten af Aarhus ved at kombinere kunst, kultur og fællesskaber på tværs af forskellige erhverv, og derfor er det også positivt at en lokalforankret virksomhed som Aros Forsikring bakker op om den nye bydel og ønsker at være en del af området.”

”Den nye bydel er på mange måder kulminationen på et meget grundigt og givende forarbejde, hvor vi sammen med kommunen og en lang række aktører har udviklet en plan for, hvordan Syd­havnskvar­te­ret skal udformes. Vi er allerede i gang med opførelsen af den nye bydel, og glæder os rigtig meget til at kunne byde bl.a. Aros Forsikring velkommen,” siger Peter Thorsgaard.

Unik identitet og arkitektur
EDC Poul Erik Bech Aarhus har rådgivet Aros Forsikring gennem en årrække og bistået med at finde det helt rette kontordomicil til det lokale for­sik­rings­sel­skab, og ifølge Frank Heskjær, Head of Retail hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, har det været en spændende proces:

”Først og fremmest har det været vigtigt for os at forstå, hvad det er Aros Forsikring søgte i et kontor. Vi startede med en bred søgning, men efter lidt snakke frem og tilbage fik vi stille og roligt sporet os ind på, hvilken retning og hvad Aros Forsikring søgte i et kontor. Til syvende og sidst faldt de for det nye kvarter i Sydhavnen og det er helt forståeligt.”

"Aros Forsikring flytter ind på 12. og 13. etage af den bygning, hvor både det nye Guldsmeden Hotel og spillestedet Train også rykker ind. Derfor vil selve bygningen også komme til at fremstå med en unik og arkitektonisk identitet som bidrager til det moderne og urbane udtryk, der skal kendetegne den nye bydel. Stort tillykke til både Aros Forsikring og A. Enggaard med aftalen. Vi glæder os til at følge med i udviklingen af kvarteret, særligt når der begynder at komme lidt mere liv i området og virksomhederne flytter ind i 2026.”

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

802@edc.dk87 30 99 30