Hotel og Restaurant fra EDC

Bygaden 1

3550 Slangerup

29.000.000 kr.

Investering - 3.087 m²

Skjalm Hvide Hotel

• 4-stjernet hotel med gode kon­fe­ren­ce­fa­ci­li­te­ter
• Fremtræder meget velholdt og indbydende
• Velegnet til afholdelse af festar­ran­ge­men­ter
• Gode til­kør­sels­for­hold og opholdsarealer
• Gode væ­rel­ses­fa­ci­li­te­ter
• Kompetent ledelse

Dette 4-stjernede hotel- og kon­fe­ren­cecen­ter ligger centralt i landsbyen Jørlunde ved Slangerup i det charmerede Nordsjælland.

Hotellet indeholder 64 værelser, heraf 2 luksuriøse suiter og 2 veludstyrede fe­ri­e­lej­lig­he­der. Derudover har hotellet restaurant og selskabs- og kon­fe­ren­ce­fa­ci­li­te­ter. Hotellet er en del af samarbejdet ”Small Danish Hotels” sammen med ca. 80 andre danske kroer og hoteller.

Hotellet ho­ved­dis­po­ne­ring er som følger:
1. En hovedbygning, der bl.a. indeholder reception, hotelværelser, restaurant, køk­ken­fa­ci­li­te­ter, festlokaler og hyggestuer.
2. En større villa, kaldet ”Slottet”, der indeholder festsal, jagstue, sofastue og på 1. sal to luksuriøse hotelsuiter.
3. I fritliggende bygning kaldet ”Købmanden”, der ligger på modsatte side af landevejen over for hovedbygningen forefindes bl.a. 10 hotelværelser, fordelt på stue og 1. sal, stort festlokale, samt anretter afdeling. Der er adgang til ho­tel­væ­rel­ser­ne på 1. sal via udvendig ståltrappe.

Hovedbygningen er opført som en vinkelbygning i et plan med fuldt udnyttet tagetage. Bygningen fremstår med hvidpudsede facader, termovinduer og taget er et sadeltag bl.a. med stor kvist og Velux tagvinduer til de respektive værelser. Taget er tækket med gråsorte Decra tagsten.

Bygningen er omkranset af stor, hyggelig gårdhave med mulighed for udeservering, samt stor flisebelagt terrasse, ligeledes med mulighed for udeservering. Endvidere gode par­ke­rings­for­hold på grunden.

”Slottet”, hvis placering er i tilknytning til hovedbygningen, dog adskilt af et større haveareal udlagt med græs og således også opholdsareal for hotellets gæster, er oprindelig en gammel patriciervilla. Ejendommen blev tilkøbt i 1994 og blev således en del af Skjalm Hvide Hotel.
Bygningen er opført i røde mursten med smukke buede vinduespartier med termoruder og fremstår ligeledes med buet karnap med altan på 1. sal over karnappen. Taget er er sadeltag, tækket med rødglaserede teglsten. Bygningen er omkranset af flisebelagt terrasse og per­le­stens­belagt indkørsel direkte fra vejen til bygningens par­ke­rings­plad­ser.

”Købmanden” fremstår som to sammenbyggede bygninger, en med alm. sadeltag og en med fladt tag. Begge bygninger fremstår med hvidpudsede facader og dels med store og mindre vinduespartier med termoglas. Taget på den flade del er tækket med tagpap og den anden bygnings tag er et sadeltag, tækket med gråsort bølgeeternit.

Jørlunde ligger i smørhullet syd for Slangerup, nord for Ølstykke og mellem Lynge og Frederikssund. Landsbyen har omkring 300 beboere, med sin helt egen stemning, identitet og historie.

Landsbyen var med helt fremme, da ideen om højskoler for folket kom frem i 1880’erne, og en af Danmarks første højskoler lå derfor her. En af de sidste forbrydere til at blive halshugget i midten af 1800-tallet kom også fra området – så Jørlunde dækker det hele.

Byen havde tidligere både skole, brugs og cykelsmed. I dag er der hotel, maskinstation og slagter (dog uden butikssalg). Der er herudover økologiske landmænd med gårdsalg og Sjællands eneste biodynamiske æbleplantage lige rundt om hjørnet.

Kirken er kendt for sine smukke kalkmalerier og byen for sine smukke gamle huse og gårde. Der er både en aktiv kulturforening og landsbylaug i byen.

Jørlunde udgør den østligste ende af Naturpark Mølleåen med nem adgang til det skønne område ved Buresø.

Lidt historik
Personen Skjalm Hvide, som hotellet er opkaldt efter, var stamfader til en af middelalderens mægtigste stormands­slæg­ter i Danmark. Han døde år 1113 og var højt betroet hos datidens konger, idet han altid formåede at styre de besiddelser, som kongen havde betroet ham.

Blandt hans sønner var Asser Rig, der blev far til Absalon og Esbern Snare. Den senere konge Knud Lavard blev opfostret hos Skjalm Hvide. Hvideslægten ejede store jordarealer, blandt andet områder omkring Jørlunde.


Faciliteter

Interiør

  • Fælles mødelokale
  • Fælles reception

Teknik

  • Vinduestype Termo

Afstand til

  • Jørlunde (Roskildevej)129 m
  • Ølstykke St.4,4 km
  • 16 - Hil­le­rød­mo­tor­vej­en13,1 km

Nøgletal

Adresse
Bygaden 1
Sagsnr.
181014636
Ejendomstype
Hotel og Restaurant
Handelstype
Investering
Pris
29.000.000 kr.
Afkast
7,34 %
Etageareal
3.087 m²
Kælder
106 m²

Arealer

Grundareal
3.758 m²
Bebygget
2.111 m²
Etageareal
3.087 m²
Kælder
106 m²

Økonomi

Pris
29.000.000 kr.
Pris/m²
9.394 kr.
Lejefaktor
12.43
Lejeindtægt
2.333.813 kr.
Årlig lejeindtægt pr m²
756 kr.
Årlige driftsudgifter
282.259 kr.
Årlige driftsudgifter pr m²
91 kr.
Afkast
7,34 %
Af­skriv­nings­be­ret­ti­get
Ja
Moms­re­gi­stre­ret
Ja

Ejendommen

Forsikringen omfatter:
Brand, Bygning, Svamp/Insekt
Byggeår / Ombygget
1911 / 1993
Omfattet af energimærke
Ja
Energimærke
C