Villa fra EDC

Grejsdalsvej 6

7100 Vejle

8.495.000 kr.

7/4 rum, 245 m²
116 visninger de seneste 24 timer
Åbent hus med tilmelding 20. sep. 8:00 - 20:00

Herskabsvilla med historisk arkitektur og masser af sjæl

Nogle huse rummer så meget historie, at man ville ønske, at væggene og lofterne kunne tale. Den smukke patriciervilla, i hjertet af Vejle, med navnet Carlsminde blev bygget i 1908 til embedslægen William Bjerregaard og tjente senere som bolig for amtslægen. Boligens unikke blanding af charme og professionel elegance har også huset det anerkendte Mendé-galleri, og den dag I dag står villaen som et symbol på historisk og arkitektonisk kvalitet.

Den 245 m² store villa, ledsaget af en 153 m² stor kælder og en 30 m² stor garage, tilbyder en enestående boligoplevelse, der smukt forener det gamle med det nye. Huset er blevet omhyggeligt renoveret gennem tiden og særligt i de seneste par år med dyb respekt for dets originale træk og essensen af dets historiske fortid. Hvert eneste hjørne af Carlsminde gemmer på fortællinger om tidligere beboere og deres bidrag til husets karakter og charme. Villaens unikke til­træk­nings­kraft suppleres af dens førsteklasses beliggenhed, der tilbyder nærhed til byen, samtidig med at den bevarer en følelse af til­ba­ge­truk­ket­hed og ro, takket være dens fine charmerende have med Grejs Å’s blide strøm i bunden af grunden.

Med store åbne rum, højt til loftet og en charmerende blanding af historiske og moderne elementer er dette hjem perfekt til dem, der sætter pris på elegancen fra en svunden tid kombineret med moderne luksus. De originale, massive sil­de­bens­par­ket­gul­ve, det detaljerede stukarbejde og de omhyggeligt bevarede historiske detaljer står side om side med moderne be­kvem­me­lig­he­der som nye faciliteter, klimasikring samt opdaterede installationer, hvilket sikrer en både funktionel og stilfuld bolig. Boligen er indrettet i en opdateret Mid Century Modern-stil med smukt originalt træarbejde, indbyggede op­be­va­rings­løs­nin­ger og omhyggeligt udformede skabe og en særlig kombination af varme na­tur­ma­te­ri­a­ler og lyse konstruerede udsmykninger. Hvert element, fra stuklofterne til den detaljerede ornamentik på låger, karme og gerigter, det komplicerede snedkerarbejde på døre og skabe og de elegante indfatninger omkring vinduerne, vidner om den hånd­værks­mæs­si­ge kvalitet, der kendetegner boligen og at den oprindeligt blev bygget til velhavende folk.

På samme måde som indenfor i boligen er udearealerne også opdateret med tanke for de charmerende omgivelser og er skabt til at matche interiøret. Haven med den grønne plæne og de charmerende originale platauer ved åen udgør et privat og fredfyldt åndehul, og de gamle grønne træer og buske samt forskellige terrasser og uden­dør­s­a­re­a­ler danner ideelle rammer for afslapning og hygge, hvor åens beroligende lyde forstærker idyllen. Carlsminde er ikke bare et hjem; det er et fristed, hvor hvert øjeblik kan nydes, og hvor historie og moderne luksus mødes i perfekt harmoni.

Denne villa med sin rige arv og sine moderne be­kvem­me­lig­he­der inviterer dig til at opleve den historiske charme og kultur, der definerer en så ekstraordinær ejendom som denne.

Velkommen indenfor i denne smukke liebha­ve­re­jen­dom!

Velkommen ind
Den storslåede hovedindgang, der leder tankerne hen på en te­a­ter­ve­sti­bu­le, slår tonen an for resten af huset og rummets inspiration stammer fra amtslægens renovering i 1950'erne, hvor han på samme tid var i gang med en renovering af Vejle Teater, og det har derfor de samme særlige messinghåndtag som i teatret. Entréens særlige karakter forstærkes yderligere af de cremehvide træpaneler med bl­ad­guld­belag­te lister, og formidler straks boligens historiske betydning. Her i det rummelige guldrum, som er udsmykket med et originalt urværk fra amtslægens venteværelse, får man et glimt af villaens rige fortid. Det massive sil­de­bens­par­ket i egetræ er gennemgående i boligen og selve ind­gangs­par­ti­et strækker sig over to mellemgange; den første rummer trappen, der fører op til første sal, og den anden til en trappe, der fører ned til kælderen. Den flotte trappe til førstesalen er også belagt med sil­de­bens­par­ket, hvilket bevarer husets konsekvente og elegante stil og her er gelænderet i skønvirkestil igen det samme som på Vejle teater. Også trappen til undereetagen er original, men nyrestaureret så den fremstår som ny i varme trænuancer og derudover er der en praktisk bagindgang, som giver direkte adgang til kælderen udefra, hvilket øger boligens praktiske egenskaber.

Leverummene
I stueetagen er der to højloftede stuer en suite stadig med de gennemgående originale massive sil­de­bens­par­ket­gul­ve, der for nyligt er slebet af, så de måske kan holde over 100 år mere og i alle stuerne er der en fantastisk og unik kombination af historisk autenticitet og moderne luksus med loftsrosetter, stuklister og ra­di­a­torskju­le­re. De to stuer er i åben forlængelse af hinanden med franske døre, der fører ind til køkkenalrummet, mens en smuk lys karnap vender ud mod gadesiden og trækker lyset indenfor. Den ene stue er udstyret med en pejs med en bræn­de­ovn­sind­sats med skydelåger, mens der i den midterste stue står en smuk gammel koksovn fra Hess Vejle. Med udgang fra køkkenet er der en smuk, lys havestue med en særlig romantisk atmosfære, der ikke er isoleret, men alligevel er fantastisk lige fra det tidlige forår til det sene efterår.

Køkken-alrum
Sned­ker­køk­ke­net, der er fremstillet af sipo-mahogni, kombinerer funktionalitet med finesse og passer perfekt til villaens stil. Nye hvidevarer sikrer moderne bekvemmelighed, mens det klassiske design bevarer villaens historiske charme og gaskomfuret giver køkkenet et professionelt touch, ideelt for den passionerede hjemmekok. Den lange køkkenø fungerer som om­drej­nings­punkt for tilberedning af måltider og den naturskønne udsigt over haven og åen giver en fredfyldt ramme. Den hyggelige spiseplads gør køkkenet til det perfekte sted for morgenkaffen dagens fa­mi­lie­må­l­ti­der eller en hurtig snack og store vinduespartier fylder rummet med naturligt lys og giver direkte adgang til havestuen, hvilket skaber en harmonisk overgang mellem inde- og uderum. De smukke stuklofter og det gennemgående sil­de­bens­par­ket i eg tilføjer et sofistikeret udtryk, mens det mørke træ skaber en varm og indbydende atmosfære. I underetagen findes et bryggers udstyret med elementer fra Vordingborg grovkøkken og fransk tegl på gulvet, hvilket tilføjer funktionalitet til husets praktiske områder.

Mastersuiten
Førstesalen huser mastersuiten, med det store soveværelse i gavlen med dobbeltdøre, der åbner ud mod åen og giver mulighed for at etablere en stor tagterrasse. Også her er de oprindelige sned­ker­løs­nin­ger bibevaret med flere indbyggede skabe med udsmykninger i både høj og lav udgave med sned­ker­fa­bri­ke­ret indretning. Lige ved siden af soveværelset er der et stort nyt badeværelse med keramiske klinker, samt både stor bruseniche og et fritstående æggeformet badekar af model Rimini fra Spakompagniet, hvor du kan sænke dig nedidet varme vand, mens du udsigten til himlen udenfor. De smukke mes­sin­gar­ma­tu­rer fra Simplice falder godt i tråd med husets stil og det samme gør Woodform-interiøret i eg. Også her er en særlig oprindelig detalje bevaret nemlig de to symmetriske indbyggede snedkerskabe, der er håndlavede tilbage i 1940’erne med det smukkeste interiør.

Værelserne
På første sal er der yderligere tre værelser, som hver især er omhyggeligt designet med komfort og stil for øje. Værelserne er i forskellige størrelser fra det mindste, der er velegnet som walk-in, kontor eller be­gyn­der­bør­ne­væ­rel­se, og to større, alle med en spændende udsigt over byens tage. Flere originale indbyggede skabe giver rigelig op­be­va­rings­plads, mens videreførelsen af sil­de­bens­par­ket­gul­vet giver luksus selv her i de private gemakker. Både det store soveværelse og de resterende værelser deler badeværelse og afspejler den samme omhyggelige sans for detaljer, som er tydelig i hele villaen. Der er yderligere et stort nyerenoveret badeværelse i boligens underetage med smukke originale detaljer, og her finder du yderligere to gode og store værelser med højt til loftet, der egner sig perfekt til liberalt erhverv eller gæsteafdeling.

Uderum
Ligesom indenfor er udearealerne også opdateret med tanke på de charmerende omgivelser og er skabt til at matche interiøret. I bunden af den fredfyldte have løber den maleriske Grejs Å og skaber en beroligende stemning med det klukkende vand. De niveaudelte plateauer er med til at klimasikre grunden og er belagt med originale svenske ølandsbrud ved åen – et oplagt område til hygge på lyse sommeraftener med bål og stearinlys. Haven består derudover af en lille og overskuelig græsplæne samt en hævet terrasse ud fra havestuen med trappe ned til haven. Haven og terrassen er indkranset af et nyt lærkehegn samt prydet af charmerende gamle træer rododendroner og frugtbuske. Rigelig parkering med fire pladser foran og flere bagved boligen gør det let have gæster, mens beliggenheden i sig selv kombinerer byliv med natur og privatliv.

Faciliteter
Denne fantastiske bolig har imponerende faciliteter der matcher det moderne liv. Der er etableret gulvvarme og dræn med pumpe, ny kloakering, klargøring til kloaksepraring og meget mere hvilket er både praktisk samt klima- og fremtidssikret. Derudover rummer boligen et helt fantastisk vinrum fra 1950'erne med originale spe­ci­al­frem­stil­le­de mørke egetræshylder, der skaber en hyggelig, huleagtig atmosfære, oplyst af naturligt lys fra de blyindfattede vinduer og den originale loftspendel i messing i art deco stil. Rummet emmer af sjæl og historie. Ejendommen giver mulighed for liberalt erhverv med direkte adgang udefra, og rummer yderligere et stort værksted, et cykelrum og et viktualierum. Her forenes det praktiske med det elegante, og det gør den samlede oplevelse af at bo i villaen endnu bedre.

Fakta om Vejle (121.696 indbyggere)

Kommuneskat
23,4%
Landsgennemsnit
25,4%
Grundskyldspromille
10,5
Landsgennemsnit
10,193

Pasningstakster

Vuggestue 0-2 år
3.915 kr./md.
Dagpleje 0-2 år
3.205 kr./md.
Børnehave 3-5 år
2.225 kr./md.
Antal folkeskoler
27
Gns. klassekvotient
19,7

Oplysninger

Sagsnr.
71700568
Boligareal
245 m²
Kælder
153 m²
Vægtet areal
305 m²
Rum/værelser
7/4
Grundareal
825 m²
Antal etager
3
Byggeår
1908
Energimærke
C
Ejerudgifter pr. md.
3.686 kr.
Pris/m²
27.852 kr.
Pris
8.495.000 kr.Tjek boliglån
Prisudvikling
0,00 %
Liggetid
34 dage

Standard finansiering

Som en enkel huskeregel, kan du have en gældsfaktor på fire gange din årlige indkomst og maksimalt låne op til 80 % af boligens pris som realkreditlån samt 15 % som banklån. Din egenbetaling skal mindst være 5 % af boligens pris.
Ud­be­ta­ling
425.000 kr.
Brutto (ex. ejer­ud­gif­ter)
47.850 kr.
Netto (ex. ejer­ud­gif­ter)
38.915 kr.
Læs mere om boliglån

Jeg sælger drømme - Boligdrømme

I vores område findes der mange smukke hjem og hver enkelt bolig er unik for mig. Jeg sælger boligdrømme, og vil gerne hjælpe dig!

Stephen Høegh Mortensen

Indehaver, Ejendomsmægler, MDE

stmor@edc.dk40 42 94 41EDC Domus First Class

EDC Domus First Class

Wittrupvej 1, 7120 Vejle Øst

717@edc.dk75 11 71 20