Rekordsalg af Nyhavn 57: Dyreste m²-pris for er­hverv­se­jen­dom i Nyhavn nogensinde

  • Erhverv
  • København

At m2-prisen i Nyhavn, på en af Danmarks mest kendte, ikoniske og velbesøgte adresser, er høj, kommer nok ikke som en overraskelse. Men rekorden er alligevel blevet slået med en pris på ca. 67.000 kr. pr. m2 for forhuset på Nyhavn 57 på solsiden af Nyhavn, hvor ejendommen endda behøver en istandsættelse før genudlejning. EDC Erhverv Poul Erik Bech København har netop formidlet salget af hele forhuset med 5 ejer­lej­lig­he­der for 26 mio. kr., hvor der desuden er mulighed for udeservering.

Nyhavn 57 er historisk perle på en ikonisk adresse i Nyhavn. Helge Rud Larsen, ejendomsmægler, EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet salget af er­hverv­se­jen­dom­men, siger: ”Vi er rigtig glade for at for­hand­lin­ger­ne og salget er faldet på plads. Der har været en hel del forhandlinger med forskellige interesserede købere, der hver på sin vis har vist seriøs interesse. Men til sidst kom, som i mange handler heldigvis, den rette køber. Det er en enestående og unik ejendom, som er fredet.”

Fredningen omfatter hele ejendommen, bl.a. begrundet med arkitektoniske og kul­tur­hi­sto­ri­ske værdier, gårdforløbet og at bygningerne udgør en væsentlig del af fortællingen om de mange pakhuse og småindustrier, der var karakteristisk for Nyhavns­be­byg­gel­sen, så det er noget af en historisk perle.

Usædvanlig god handel
Helge Rud Larsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech fortsætter: ”Sælger har været meget tilfreds med samarbejdet, og vi har været i løbende dialog igennem hele forløbet for at finde den ideelle køber. Han købte Nyhavn 57 umiddelbart efter finanskrisen, så det har været en usædvanlig god handel for ham.”

”Køber vil givetvis anvende kælderen til formål indenfor re­stau­ra­tions­bran­chen, da forhuset bl.a. indeholder 2 er­hvervs­le­je­mål i kælder og stue. Kælder er under væsentlig forbedring og pt. ledig for køber. Der er fra Kul­tursty­rel­sen givet tilladelse til at udgrave kælderen, så loftshøjden bliver ca. 250 cm. Samtidigt er mulighed for attraktiv udeservering på fortovet med ca. 12 pladser, hvilket naturligvis, udover den historiske, velkendte ejendom midt i byen, er med til at give den høje pris for ejendommen.”

”Køber vil bruge penge på at udvikle ejendommen før genudlejning eller anvendelse til eget brug. Til gengæld kan køber eller kommende ejer af forhuset glæde sig over, at baghuset, der i dag ligger på lejet grund, frit falder tilbage til forhuset 1. april 2080. Den solgte ejendom omfatter hele forhuset, som er opdelt i 5 ejer­lej­lig­he­der med et samlet areal på 389 m2.”

Vil du vide mere om er­hverv­se­jen­doms­mar­ke­det i København?

Tilmeld dig CityFact og få adgang til omfattende data om forskellige områder i Danmark.

Tilmeld dig her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Helge Rud Larsen

Cand. polit, ejendomsmægler og valuar, MDE

hrl@edc.dk20 21 81 4358 58 87 23EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

114@edc.dk33 30 10 00