Villa fra EDC

Doktorvej 2, Vils

7980 Vils

1.295.000 kr.

10/6 rum, 208 m²
Åbent hus med tilmelding 5. jun. 9:00 - 16:00

HERSKABELIG VILLA MED UNIK HISTORIE PÅ STOR GRUND

NY LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE INSTALLERET SOMMER 2023!
Leder I efter en herskabelig villa med en fantastisk atmosfære og stemning, og må det kommende hjem gerne have en unik historie, der kan fortælles videre i generationer? Så skal I tage et nærmere kig her. Velkommen til Doktorvej 2!
Som vejen, villaen er beliggende på, antyder, har villaen her tidligere været bolig for byens doktor. Villaen, som er fra 1886, var det første fungerende lægehus udenfor Nykøbing. Faktisk var der læge­kon­sul­ta­tion og venteværelse i huset helt indtil 1974 og igennem tiden har mere end seks læger haft praksis og/eller privatbolig på adressen. Det er altså bestemt ikke uden grund, når vi skriver, at huset på Doktorvej 2 har en helt særlig historie - en historie, som mange i Vils, kan nikke genkende til og vidne om. Mange i lo­kal­be­folk­nin­gen har besøgt boligen igennem tiden. Boligen er siden opførelsen blevet udvidet af flere omgange. Først i 1916, hvor de fire stuer-en-suite blev bygget til. I 1974 blev en stor dobbeltgarage m. værksted opført, ligesom en skøn udestue blev bygget til senere. Nuværende ejer har nænsomt renoveret og vedligeholdt en stor del af boligen - alt sammen med respekt for de originale detaljer og med sans for historien, så boligen kunne bevare sin charme. Så selvom boligen kan skrive 1886 på sin fødselsattest, ænser man det ikke - udover den smukke, herskabelige stil, man har bevaret - her er virkelig tale om et hjem, der er blevet passet godt på gennem tiden.
Indretning: Træder I ind ad husets indgang fra Smedebjergevej, mødes I først af en smuk hall/entré, hvorfra der er adgang til villaens i alt 208 m2 boligareal samt adgang til husets 1. sal via den fine trappe med svunget håndliste. Herfra er der adgang til husets ene badeværelse, som er renoveret i nuværende ejers tid, samt videre adgang til husets soveværelse i stueplan. Hele fire stue-en-suite kan villaen her pryde sig af, hvilket virkelig sætter rammerne for den herskabelige stemning, som man skal opleve på egen hånd. I kan med fordel indrette Jer med både spisestue, TV-stue, dagligstue og kontor - og pga. en-suite-opbygningen vil I hele tiden føle, at familien er samlet og tæt på hinanden. Derudover findes der i boligen et dejligt, stort køkken, som er renoveret med sans for den herskabelige stil. Her er god plads til også at have dag­lig­dags­spi­se­plads. Man før I træder ind i køkkenet, føres I igennem "an­ret­ter­væ­rel­set", som er et levn fra boligens doktortid - en skøn detalje, som sjældent ses i dag. Stueplan rummer yderligere et fint, rummeligt bryggers med plads til hårde hvidevarer samt en skøn udestue, hvor I virkelig kan nyde de lidt køligere sommeraftener og forlænge årstiderne.
1. salen er indrettet med mindre repos samt yderligere tre soveværelser, hvoraf det ene er indrettet med walk-through/garderoberum og har adgang til eget badeværelse. Derudover er der via for­de­lings­gan­gen til værelserne også adgang til en skøn altan, der vender stik syd. Resten af 1. salens m2 består af et uudnyttet loftsrum, som lige nu blot bruges til opbevaring, samt to mindre og ældre værelser, som tidligere har fungeret som pigekammer.
Haven, som er et helt kapitel for sig, præsenterer sig på den 1.696 m2 store parklignende grund. Her er tale om en fuldstændig lukket og aldeles privat have, der emmer af ro. Haven er anlagt med inspiration fra det engelske og pryder sig med bl.a. staudebede, løgplanter, roser, kla­tre­hor­ten­sia og meget, meget mere. En skøn allé er opført længere nede i haven og man får følelsen af, at man har sin helt egen park i baghaven.
I kommer til at bo dejligt centralt og i et skønt kvarter i Vils, som bliver mere og mere populær. Her er nemlig både købmand, skole, børnehave, vuggestue, bypark, Smedebjerge Plantage, fri­tidsak­ti­vi­te­ter, plejecenter og meget mere - og tilmed har Vils også sin egen bager. Der er et enormt godt fællesskab på kryds og tværs, og der findes bl.a. Facebook-gruppen "Vils By", hvor en masse aktiviteter og idéer organiseres, så man er gode til at holde arrangementer i byen. Det gør Vils til en skøn by at flytte til - selv for tilflyttere, som måske ikke har det store kendskab til området.
Så søger I en bolig med masser af plads både ude og inde, hvor historien og nostalgien er i højsæde? Så skal I ud at opleve og mærke stedet selv - måske er Doktorvej 2 det kommende hjem for Jer?
BESIGTIGELSE AF EJENDOMMEN SKAL SKE EFTER FORUDGÅENDE AFTALE MED EDC MORS

Fakta om Morsø (19.734 indbyggere)

Kommuneskat
25,8%
Landsgennemsnit
25,4%
Grundskyldspromille
15,3
Landsgennemsnit
10,193

Pasningstakster

Vuggestue 0-2 år
3.676 kr./md.
Dagpleje 0-2 år
2.585 kr./md.
Børnehave 3-5 år
2.695 kr./md.
Antal folkeskoler
4
Gns. klassekvotient
24,2

Oplysninger

Sagsnr.
79005052
Boligareal
208 m²
Vægtet areal
223 m²
Rum/værelser
10/6
Grundareal
1.696 m²
Antal etager
2
Byggeår
1886
Ombygget
2002
Energimærke
C
Ejerudgifter pr. md.
1.268 kr.
Pris/m²
5.807 kr.
Pris
1.295.000 kr.Tjek boliglån
Prisudvikling
-4,00 %
Liggetid
324 dage

Standard finansiering

Som en enkel huskeregel, kan du have en gældsfaktor på fire gange din årlige indkomst og maksimalt låne op til 80 % af boligens pris som realkreditlån samt 15 % som banklån. Din egenbetaling skal mindst være 5 % af boligens pris.
Ud­be­ta­ling
65.000 kr.
Brutto (ex. ejer­ud­gif­ter)
7.928 kr.
Netto (ex. ejer­ud­gif­ter)
6.174 kr.
Læs mere om boliglån

Hjemmet er rammen om livet

Vi ved, det er vigtigt med hjemlige rammer. Derfor gør vi os umage hver eneste dag. For os handler det nemlig meget mere om mennesker end om mursten.

Frank Kjelde

Boligrådgiver og indehaver

kjelde.790@edc.dk24 44 11 0096 83 00 92EDC Mors

EDC Mors

Havnegade 5, 7900 Nykøbing M

790@edc.dk97 71 11 00